středa 15. dubna 2015

Srovnání ovesných kaší Emco a Albert Quality

          Dlouhou dobu se někteří členové mé rodiny snaží jíst zdravě,a proto si kupují produkty, které by měly být kvalitní. Jedním z nich je ovesná kaše. I když ovesná kaše není zrovna nejlevnější, obecně patří produkty značky Albert Quality k těm levnějším.  Tento produkt jsem si vybrala, protože prodejny Albert nabízí hned dva druhy tohoto produktu.Zvláštností ale je, že oba dva druhy jsou balené v totožné krabici (pouze logo se liší), ovšem cena je jiná. Je to tím, že firma Emco vyrábí téměř totožnou ovesnou kaši, ale na obal potom natiskne značku Albert Quality. Ovesná kaše, kterou vyrábí firma Emco a prodává ji pod touto značkou, stojí kolem 48 Kč. Ovšem kaše značky Albert Quality stojí téměř o 12 Kč méně. Jsou ale tyto kaše kvalitativně odlišné, když je jedna z nich dražší i když obě vyrábí stejná firma? Podívejme se na grafy složení nutričních hodnot obou produktů.

Grafy složení nutričních hodnot

Emco                                                                                Albert Quality

Graf složení produktu Albert Quality ovesná kaše čokoláda  Graf složení produktu Emco ovesná kaše expres s čokoládou                           

      Podle těchto grafů lze vidět drobné rozdíly mezi těmito dvěma produkty. Zvláštní ale je, že o něco lepší výsledky ukazuje graf produktu Albert Quality, tedy toho levnějšího. Z toho vyplývá, že ne vždy lze sázet na kvalitu produktů podle jejich ceny. Zde lze vidět, že se vyplatí koupit levnější produkt, který je vyroben stejnou firmou a dokonce obsahuje lepší hodnoty než výrobek dražší.

     Pokud tedy patříte k lidem, kteří oceňují kvalitu, čtěte obaly. Třeba narazíte na podobnou situaci a ještě ušetříte nějakou tu korunu.

Žádné komentáře:

Okomentovat